19 Aralık 2011 Pazartesi

Bu Küllük Başka Küllük: Kurban Bayramı'nda bile her koyun kendi bacağından...

Bu Küllük Başka Küllük: Kurban Bayramı'nda bile her koyun kendi bacağından...


Her şehirde binlerce genç kız..Hepsi ayrı renk…Hepsinin tadı başka …Hepsi birbirinden güzel… Biri anyadan gelme, diğeri Konya’dan. Gel gel...


Gel gelelim bu kadar kızı barındıran mekanlar gelişmişliğin,modernliğin,genişliğin tavan yaptığı başkentte de olsa, genelde son model ‘Bmw’lerde, ‘Audi’lerde kurulmuş, burnu havada erkekler tarafından,günde en az iki kere tavaf edilir.Gözüne kestirdikleri varsa…Üç de tavaflarlar,beş de…İbadette sınır tanımazlar.

Hadi son model arabayı altına çekip, kızlara para yedirmeyi adet edinmiş zengin bebeleri anlarım da. Kırkına merdiven dayamış,babam yaşındaki insanların ne işi var orda? Evde bekleyen eşlerinin, tavaf ettikleri yerden hiç haberi yok muhtemelen. 

Adam bir kere ibadetin gizli olanının makbul olduğunu benimsemiş arkadaş ! Niye haberi olsun ki evde bekleyenin.

Mamafih, yurdum insanına hak vermeye başladım. Dişi kuyruk sallamazsa bilmem kim dolanmazmış. Elde ne kızlar var paşam senin haberin var mı? Analar ne namuslu kızlar yetiştirmiş, adam olsun diye büyük şehirlere göndermiş de, kız edebini ayağının altına almış çiğnemiş. Emeğe saygı duymadan! 

Görüyoruz bazen bayram dönüşlerinde, elleri valizlerle hantal hantal gelenleri..Haline baksan acırsın;üzerindeki markalı, buram buram para kokan kıyafetlerden utanır,empati damarını kabartırsın o an…Ama gel gör ki o kız, iki saat sonra yüz seksen derece değişip kendini piyasaya sürer..Resmen rafta satışa yeni sunulmuş eşyaları hatırlatır. Görünüşü cezbeder... 

Sosyetedeki bir ünlünün üstünden çıkıp da, onun üstüne konuvermiş gibi duran, dantelli, transparan bir elbise… İkizler gelene geçene selam ediyor, ben buradayım diyor…Ateş kırmızısıyla badanalanmış dudaklar günaha çağırıyor. İşte sen bu ahval içinde, az önce kendi üstündeki ateş pahası kıyafetlerden utanışını, düşündüklerini önüne koyup kendine : 

“Meğer ben de amma aptalmışım be” muamelesini yaparsın.

İnanın bana okul bitip de akşam olunca… Kızların bazıları var ki; koşa koşa gidiyor odasına, önce vicdanını çıkarıp koyuyor kangurusuna,sonra edebini,e tabi bir de masum Anadolu kızı kimliğini…

Bir gün forslu bir arabadan inen bir kızı, diğer gün başka bir arabaya doğru, platform topuklarla yürürken görmek mümkün. Arabaların camları siyahla usullüce kapatılmış.Hani öyle içinde Brad Pitt,Justin Tİmberlake,filan olsa …Yoğun ilgiden dolayı, kendini halktan sakınmak için yaptırmış olsa anlarım..O arabaların kullanılma amaçları farklı… Camlarsa ışığı geçirmesin, olay mahali tespit edilmesin diye…

Sonra insanlar gelip de koca şehirde okumaya korkar oluyor.

Üniversite hayatı bambaşka bir şey ,bunu az çok herkes biliyor.

Ama etliye sütlüye karışmazsan, bir zarar görmezsin kimseden. Etrafımızda Koministi de var, sağcısı da, solcusu da, sosyal demokratı da, Hristiyanı da,Yahudisi de,Alevisi de,Kürdü de,cemaatçisi de,tarikatçısı da…Her dilden,her renkten,her cinsten insan var.
Eğer olay mahalinde,zanlılarla aynı havayı soluyorsanız şayet,aynı kefeye konulmamanız söz konusu bile olamaz. Tümevarım diye bir şey söz konusu bu hayatta.

Ama unutmamak gerekir ki : Kurban Bayramı’nda bile her koyun kendi bacağından asılır!

Sarı saçlım mavi gözlüm şarkısını biraz değiştirerekten şimdi şunu mırıldanmak isterim : 

Eli kınalı Anadolu kızları nerde , nerde ,nerde?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder